25

60 000 лв. санкция за ТЕЦ "Марица-3" от екоинспекцията

Поредната санкция за изпускане на неорганизирани емисии наложи на  ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград хасковската РИОСВ. Наказателното постановление за 60 000 лева е след извършена проверка през март тази година, съобщиха от екоинспекцията.

Тогава екоинспекцията в Хасково констатира, че топлоцентралата нарушава условията за опазване на околната среда в издаденото комплексно разрешително. След тази санкция издадените наказателни постановления на ТЕЦ „Марица 3“ – Димитровград от началото на годината са общо в размер на 146 500 лева.

При проверката през март екоинспекторите са установили, че от източната, западната и южната страни на сградата на котелното помещение, кота надкотелна инсталация под конструкция на повдигателно съоръжение от компрометиран участък, който не е уплътнен, в атмосферния въздух се изпускат неорганизирани емисии от вредни вещества, които имат сиво-черен цвят.

С това свое деяние е нарушено Условие 9 „Емисии в атмосферата” на издаденото на оператора Комплексно разрешително, което изисква всички емисии на вредни вещества от инсталацията да се изпускат в атмосферния въздух организирано през изпускащите устройства, а именно само през Комин №1 с височина 100 метра при нормален режим на работа.

Наказателното постановление може да бъде обжалвано пред съда в 14-дневен срок.
 В момента централата не работи, тъй като е в ремонт.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.08.2022 | 09:11

кой ще я плаща МОЛЯ

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?