Следвайте ни

60 000 лв. са необходими за нова апаратура в Детско отделение

Набират се средства чрез кутии за жълти стотинки

Първите кутии от акцията „Жълти стотинки“ бяха поставени в МБАЛ - Хасково и Областна администрация. Средстатвата се събират за обновяване на   апаратурата на Детско отделение на болницата.

 

Благотворителната акция  „Жълти стотинки - Деца помагат на деца“ е на сдружение „Съзидание 2012“.

В  Детско отделение трябва да се подменя апаратурата перидочно. Небходими са инфизионни помпи, пациентни монитори, ЕКГ, стойки за системи, болнични легла за кърмачета, каза началникът  на здравното звено д-р Атанас Паунов. За това ще са необходими около 50 – 60 000 лв., добави той и изрази надежда повече хора да се включат в акцията. Медикът каза още, че освен в Областна администрация и болницата, кутии ще бъдат поставени и на други места в града.

 

 

Областният управител Станислав Дечев поодкрепи кампанията. Той каза, че ръководството на болницата прави всичко възможно да се подобряват условията в отделенията, да инвестират в модерна техника и да привличат доказани специалисти. Тази политика дава резултати, защото нашата болница е най-добрата в региона, подчерта дубернаторът.  Но всяка помощ е ценна, когато става въпрос за здравето на нашите деца.Тази акция е полезна и за друго. Тя  учи децата ни на доброта и състрадание. А това са най-важинтите човешки добродетели, каза още Дечев.

     

Заедно с директора на МБАЛ д-р Георги Гелов и координатора на акцията Людмил Чакъров  поставиха началото на благородната инициатива.

 

Средства ще се събират през цялата година.

 

 

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?