112

6 училища и 2 градини получиха съвременно оборудване за обучение на 1207 деца в община Хасково

Шест училища и две детски градини в Община Хасково вече получиха мултимедийни дъски, лаптопи, видео проектори, мултифункционални устройства и таблети, съобщиха от кметството.

Техническите устройства са по проект „Успяваме заедно” и част от дейността за подобряване на образователната среда в училищата и градините. Оборудването на обща стойност 72 852 лв. е предоставено на ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ Хасково, ОУ „Хр. Ботев“ в с. Долно Големанци, ОУ „Хр. Ботев“ в с. Войводово,  ОУ „Хр. Ботев“ в с. Динево, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в с. Конуш, ОУ “Св .св. Кирил и Методий“ в с. Малево, детските градини №19 „Щурче“ в Хасково и и №21 „Вихрогонче“ в с. Конуш.

В резултат на изпълнение на дейността се осигурява по-добра образователна среда в община Хасково за интегрираното обучение на 1207 деца и ученици. 

Подобряването на образователната среда има за цел да превърне образователните институции в по-привлекателно място за децата и учениците. Концепцията на Община Хасково и нейните партньори - училища и детски градини, е да ускори образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

„Очакваме с тази дейност да се постигнат реални и трайни резултати в образователната интеграция на учениците от етническите малцинства в община Хасково и да се усвоят умения за по-добро общуване и ограничаване на конфликтите. Проектът ще повлияе пряко върху мотивацията на целевата група като гарантира в голяма степен намаляване на броя на ранно напускащите училище и осигуряване на по-високо образователно ниво“, коментираха от местната администрация.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?