Следвайте ни

6 месеца решетки и 9 бона глоба за купувач на гласове

viber icon

За половин година в затвора отива хасковлията Марин Ангелов, след като бе признат за виновен, че е предложил пари на комшийка, за да гласува тя на евроизборите за ДПС. Освен това, 37-годишният мъж трябва да плати и 9000 лв. глоба. Това реши Хасковският районен съд, след като одобри споразумение между прокуратурата и Ангелов. Присъдата влиза веднага в сила.

Марин беше арестуван в деня на вота на 26 май в Хасково и обвинен, че е предложил 15 лв. на съседката си, за да гласува за определена партия. Преди това двамата пили заедно и то доста. Тя трябвало да пусне бюлетината в 4-та секция във Финансово-стопанската гимназия "Атанас Буров“. ​Свидетел видял как Ангелов й дава мобилен телефон, за да заснеме бюлетината и да докаже за кого е гласувала. Полицията се намесила и жената така и не упражнила вота.

"Нормално, всеки прави грешки", така коментира постъпката си осъденият. Ако не беше сключил споразумението, той можеше да лежи до 6 г.

37-годишният хасковлия има изтърпени присъди за блудство, грабеж, измама, наркотици и опит за изнасилване. Зад решетките лежал 3 г./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?