Следвайте ни

6-ма в стая в Онкологията, едно WC на етаж, ще я ремонтират 

viber icon

Въпреки  частичните ремонти през годините, сградата, в която е специализираната болница по онкология в Хасково,  не отговаря на съвременните изисквания. Стаите са за 3 до 6-ма пациенти, има само едно санитарно помещение на етаж. Това става ясно от докладна за предстоящото заседание на ОбС, в която се иска съгласие Хасково да кандидатства пред програмата „Красива България“ за ремонт на болницата. Тя е единствената, която обслужва пациенти с онкологични заболявания от Хасковска и Кърджалийска области. За м.г. на отчет се водят 13 535 болни, за съжаление те се увеличават. 

Общината има готовност с проект за ремонт, който предвижда изграждането на  външен асансьор, на рампа за хора с увреждания, както и ремонти на санитарните помещения. За проект по програмата се изисква и 50 на сто собствено участие от Общината. По него се наемат безработни. 

Сградата е строена през 1929 г.,  надстроявана е през 1965 г., през годините са правени различни частични ремонти. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?