Следвайте ни

6 деца с ковид се лекуват в Хасково  

viber icon

Заети са 71 от 77 легла за пациенти с ковид в МБАЛ- Хасково. 6-ма са пациентите в ОАИЛ с вируса. Толкова са и малките пациенти с инфекцията в  Детското отделение. Имаме готовност да подготвим още легла там, съобщи директорът на болницата д-р Георги Гелов. Децата, които се лекуват от ковид, са добре, допълни той. 

Вчера хасковска област влезе в червената ковид зона с над 263- ма на 100 000 души заболели за 14 дни. Според него причината е в неспазването на мерките и ниския процент на ваксинираните. В областта втора доза са получили едва 28 955 души, които представляват 12.4 на сто от населението в областта. С една са 58 676 души. Характерни за региона са сватбите с 500 дори 1000 души, които правят някои етнически групи. Дори и навън, струпването на толкова много хора е опасно, допълни д- р Гелов. 

Още преди дни, когато стана ясно, че наближаваме червената зона, отделни общини отложиха  масови мероприятия в празничния септември. В Димитровград бяха отменени два концерта за празника на града. В Свиленград за втора поредна година няма да го има традиционният панаир. 

Междувременно областния кризисен щаб реши да не се въвеждат други, освен сега установените мерки, но ще се засили контролът  на спазването им. Критичните места са пазарите, общественият транспорт и др. На места като тотопунктове и магазини, маски не слагат нито търговците, нито клиентите, показа наша разходка из центъра на града. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

1400

1400

28.08.2021 | 10:11

Кинта пътека. Ако трябва и 66 ще вкарат.

Отговори
0 1
Банкин

Банкин

27.08.2021 | 17:05

Направете нова снимка на д- р Гелов.Нямате ли му от летния период?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?