Следвайте ни

6 191 нелегални спряха граничните власти за 4 месеца

viber icon

Опитите на граждани на трети страни да влязат незаконно през българо-турската граница от началото на годината до края на април, са почти 7 пъти повече в сравнение със същия период на 2020 година. Служителите на ГД „Гранична полиция“ не са допуснали 3978 нелегални  имигранти да влязат в страната. Задържали са 147 души. От тях 27 - на ГКПП, а 120 – извън зоните на пункта, като най-много са задържаните от Сирия, Афганистан и Ирак.

Това стана ясно по време на днешното посещение на българо-турската и българо-гръцката граница на зам. – вътрешния министър Венцислав Катинов. 

От началото на годината опитите за незаконно преминаване на вход през българо-гръцката граница са с почти 12 пъти повече в сравнение с 2020 година.  2213 нелегални имигранти не са допуснати да влязат в страната, те са се завърнали обратно във вътрешността на Гърция. Задържани са 97 лица. 

Зам.-министър Катинов се запозна с организацията на работата на "Гранична полиция" в участъци от българо-турската и българо-гръцката граница и на ГКПП "Капитан Андреево". Той подчерта, че наред с обезпечаването на честни избори, ефективната охрана на държавната граница е основен приоритет. Зам.-министър Катинов обсъди с професионалния състав създадената организация за противодействие на миграционния натиск - една изключително отговорна и постоянна задача, която МВР изпълнява.  На място зам.-министърът се запозна  със състоянието на оперативната обстановка и възможностите на използваните системи за наблюдение и охрана на границата. Заедно с директора на ГД „Гранична полиция“  гл.комисар Светлан Кичиков и директорите на РДГП - Елхово и Смолян ст. комисари Деян Моллов и Стоян Мандаджиев, той посети  локалния координационен център в ГПУ-Свиленград и  ГПУ- Ново село и се запозна с  условията, при които граничните полицаи работят, както и с техническата им обезпеченост. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Льопчев

Льопчев

15.05.2021 | 06:59

Това хубаво,а колко минаха?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?