25
Следвайте ни

59 % „За“ тестването на учениците в Хасковска област

viber icon

Родителите на 59 % от учениците от I до IV клас в област Хасково са дали съгласие децата им да се върнат в училище, като бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19 два пъти в седмицата. Това означава, че от общо 419 паралелки в областта, 246 ще учат присъствено, а останалите ще провеждат обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/, съобщих от областна администрация.

В тези 246 паралелки над 50 % от родителите са дали своето съгласие децата им да бъдат тествани. От общо 7729 ученици в начален етап в областта, родителите на 4045 са декларирали съгласие.

30 са паралелките, в които има 100 % разрешение от родителите за тестване на децата. От тях 7 са в община Хасково, 6 в община Харманли, по 4 в общините Свиленград, Любимец и Минерални бани, 3 – в Ивайловградско и по 1 в общините Ивайловград и Стамболово.

В 33 паралелки от I до IV клас в училища в областта съгласието на родителите е от 90 до 96 %. 

В ОУ „Св. Иван Рилски“ Хасково общо 17 от 25 паралелки ще учат присъствено, в ОУ „Христо Смирненски“ – 13 от общо 17 и в ОУ „Св. Климент Охридски“ – 12 от 14.

В 6 общини има и паралелки, в които никой от родителите не е дал съгласие учениците да бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19. Това са 8 паралелки в община Хасково, 16– в община Димитровград, 4 – в община Харманли, 5 – в община Стамболово, 6 – в община Ивайловград и 7 – в Тополовградско.

Към този момент в областта няма доставка на щадящите тестове, уточниха от администрацията.

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички училища в община Симеоновград, след като днес 14-дневната заболеваемост там премина 500 на 100 000 население. Така общините изцяло на ОРЕС към настоящия момент в областта станаха 7.

В момента текат онлайн родителски срещи за големите ученици. Родителите трябва да  дадат мнениието си за тестване на децата си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?