25

59 украинци искат еднократна помощ от 375 лв., няколко вече работят в Хасково 

 59  от настанените в хасковска област бежанци от Украйна са поискали еднократна социална помощ от 375 лв. 22-ма вече са я получили, съобщи областният управител Катя Панева след днешното заседание.

366 са украинските бежанци в хасковска област.  От тях 177 са жени, децата са 125, а мъжете са 64. Децата, записани на училище и градина, са 16, като само три са присъствено, тъй като имат необходимата медицинска документация.  Мобилни екипи на социалните и бюрото по труда са в готовност и посещават адреси, за да помагат на тези хора да се устроят и да започнат работа. Вече има няколко души, които работят в казино, в транспортни фирми и на други места. 

Очаква  още украинци да пристигат тук. Екипи от Регистрационно- приемателния център в Харманли са командировани на ГКПП Дуранкулак, а там е много натоварено тези дни. За 24 часа се  регистрират средно по 400- 500 души. Там има 11 автобуса, с които вероятно ще пристигат още украинци в хасковска област, каза Катя Панева.

Много трудно ще е настаняването на тези хора. В хотели сега има  48 души, а сезонът започва. Има проблем с частните адреси. Водим разговори с кметовете на населените места, за да се видят възможностите за настаняване на бягащите от войната хора. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?