Следвайте ни

58 % от родителите пускат децата на градина в понеделник

viber icon

58 % от родителите в Хасково са заявили, че ще пуснат децата си на градина или ясла от  4 януари. Проучването е направено от директорите на градините. Те ще работят в стандартен режим, без сборни групи от 4 януари, съобщиха от Общината.

Директорите са предприели необходимите мерки за затопляне на сградите, за заявяване на храна и за осигуряване на консумативи и материали за дезинфекция. 

Няма да се изисква медицинска бележка от личния лекар на детето. Родителите трябва да представят единствено декларация в свободен текст, с която удостоверяват, че детето им не е било в контакт със заразно болни и няма признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.

Остават задълженията за извършване на строг сутрешен филтър и ежедневна четирикратна дезинфекция на помещенията. Родители и външни лица няма да се допускат вътре в сградата на детското заведение, а медицинските сестри ще мерят температурата на всяко дете още на вратата.

Педагогическият състав на детските заведения ще продължи да прилага правилата за повече занятия и игри на открито, когато времето позволява това. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?