Следвайте ни

55 с COVID-19, 2 –ма загубиха битката с вируса в Хасковска област 

viber icon

Леглата, предназначени за пациенти с коронавирус в болниците в Хасковска област, бързо се пълнят, заети са 160 от общо 200.

55 са новите положителни на коронавирусна инфекция в областа за изминалото денонощие. Те са от всички общини с изключение на Тополовград и Ивайловград, съобщиха от областния щаб. Сред диагностицираните има медицинска сестра от болница в Хасково и двама бежанци от Специализиран дом за временно настаняване на чужденци Любимец. Бежанците са били контактни на диагностициран по-рано. И двамата са изолирани в центъра, а под карантина са поставени техните контактни.

Двама са починалите  за денонощието. Това са мъж на 67 години от община Хасково, положителен от 22 т.м. и хоспитализиран същия ден. Той е имал сърдечно и хронично бъбречно заболяване. Починала е и жена на 58 години от община Свиленград, за която няма данни за заболявания. Тя е хоспитализирана на 23 т.м. веднага след положителния тест. Вирусът уби 691 души от областта от началото на пандемията.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?