25
Следвайте ни

55 580 се преброили електронно в Хасковска област 

viber icon

Едва 55 580 души или 24.9 на сто от населението на Хасковска област се е преброило електрноо. Така са преброени са 21 387 или 17.3% от жилищата. 7 от общо 1141 участъка, на които бе разделена областта, не се обхванати и за тях ще се търси търси информация по административен път. Това съобщи Светла Велева, началник на отдел „Статистически изследвания“ Хасково към Националния статистически институт.

На територията на област Хасково не е имало откази от граждани при извършване на преброяването. Област Хасково е една от най-добре представилите се в страната по отношение на обхванати преброителни участъци. 

Територията на областта бе разделена на 370 контролни района. Във финалния си доклад Областната комисия акцентира, че едно максимално опростяване на анкетните карти, които да са разбираеми за всеки български граждани, би дало много по-добър резултат. 

Данните от хартиените преброителни карти се обработват в момента от служителите на отдел „Статистически изследвания“ в Хасково. Публикуването на експресните резултати ще стане до края на този месец. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?