Следвайте ни

54 с COVID-19, 2-ма починаха в Хасковска бласт

viber icon

Двама с коронавирус починаха, 54 са новите с положителни тестове в региона, съобщиха от Областния щаб.

Издъхналите са мъже на 71 и 85 г. от община Хасково, като по-възрастният бил в болница извън областта.

По-общини новозаразените с COVID-19 са 21 в Хасково, 15 в Димитровград, 8 в Харманли, 6 в в Свиленград, двама в Ивайловград, по 1 в Симеоновтрад и Стамболово.

Сред установените  с инфекцията впоследните 24 часа са ученик от 7 клас и педагогически съветник от Първо Основно училище "Иван Вазов" в Свиленград.  Епидемиологичното проучване продължава.

Положителен е и учител от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров в Хасково. След проведено епидемиологично проучване под карантина сатри класа – 10 А, 10 Б и 10 В.  

С коронаавирус са и лекар от МБАЛ-Хасково и лаборант.

653 са случаине на COVID-19 в региона от  началото на пандемията до днес. Общо хоспитализираните  са 77. В МБАЛ-Хасково са настанени 51. В МБАЛ-Свиленград са 14. В МБАЛ-Димитровград са настанени 5. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 3. В лечебни заведения извън областта се лекуват 4. 

На домашно лечение са 256 човека, починали са 41, а напълно излекувани са 278.

 

      

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?