112

53-ма малчугани тренират плуване в модерния басейн на ДГ „Пролет” в Димитровград

Открит урок по плуване проведоха днес децата от детска градина „Пролет” в Димитровград в присъствието на кмета Иво Димов. 

„Пролет” е единствената градина в общината,в която има плувен басейн. „За последните две години общината инвестира над 100 000 лв. в ремонта на басейна. Направихме основен ремонт на вентилационна инсталация на басейна, машинното, физкултурния салон, на самото плувно съоръжение и на високото покривно тяло. Във вътрешния интериор за мебели и оборудване със средства от общинския бюджет инвестирахме над 65 хил. лв. за последните четири години и резултата е налице.  Политиката ни е за подобряваме базата за обучение, отглеждане, спорт и занимания на подрастващите, за да създаваме условия за по-здрави и двигателно активни деца. Всичко това е, за да се подобри средата за децата”, коментира Димов и поздрави ръководството за инициативността и добрата работа.

„Заниманията по плуване се провеждат всеки ден, в рамките на 30 минути от треньора Иван Илиев, а интересът и желанието на децата към плуването е голям.”, сподели директорката на градината Тонка Александрова. Тя добави, че благодарение на подкрепата от общината басейнът работи и детската градина е с подобрена материална база. Александрова допълни още, че, освен средствата от общината, детското заведение има реализирани два проекта по програми и спечелен трети по Националната програма за осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда,  по която предстои да бъде изградена площадка по безопасност на движението.

Басейнът в ДГ „Пролет“ е направен през 1984 г. Сега половинчасовите тренировките по плуване се провеждат всеки делничен ден от 15.30 ч. В заниманията участват общо 53 деца от II, III и IV група, чийто родители са изразили желание за това.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?