25

5000 лв. глоба за ловци на таралежи с обучено куче

Глоба до 5000 лева грози петима мъже,заловени от полицията с 12   живи таралежа в колата. Пред униформените и експерт от РИОСВ – Хасково те са признали, че ловят таралежите, за да се хранят с тях.

Петимата са заловени, след като жители на с. Минзухар, община Черноочене, подали сигнал, че непознати лица обикалят района. Хората се обадили на полицията и патрул от Черноочене спрял автомобил „Мерцедес“ . В него пътували двама от старозагорското село Бъдеще, двама от димитровградското Ябълково и един от хасковското Клокотница. При огледа е установено, че лицата превозват 12 бр. таралежа в зелена брезентова торба. При разпит на въпросните лица е установено, че те ловят таралежи с помощта на обучено куче, за да се прехранват с тях. На петимата са съставени актове по Закона за биологичното разнообразие. Санкцията за физически лица е от 100 до 5000 лева.

Таралежът е защитен вид, Забранени савсички форми на умишлено улавяне или убиване на екземпляри с каквито и да е уреди, средства и методи, казаха от екоинспекцията. Таралежите са пуснати в естествената им среда.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Правдивец

Правдивец

18.08.2022 | 12:44

Браво! За такива,,ловджии"трябват още по-тежки наказания!

Отговори
3 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?