25

5000 лв.  гаранция за турски шофьор, извършил контрабанда преди 12 години  

Парична гаранция от 5000 лв. наложи Окръжният съд в Хасково на 46-годишен турски шофьор, обвинен, че е извършил контрабанда на цигари за над 10 млн. лв. преди 12 години. 

Според обвинението в периода от октомври 2009 г. до юли 2010 г.  той е бил част от турски шофьори на 51 камиона, които са извършили контрабанда на стоки. На 46-годишният мъж е повдигнато обвинение, че в съучастие като извършител с други неустановени лица, чрез използване на документи с невярно съдържание /транзитни декларации, международни товарителници и фактури/ е пренесъл през границата на страната, цигари  за 10.7 млн. лв.

Днес прие, че не са събрани достатъчно данни обвиняемият да е знаел за извършената документална дейност. Също така показанията на митническите служители не се отличават с конкретика. За период от 12 години не е привлечен той като обвиняем, а това се е случило едва на 20 януари т.г. Съдът отчита, че не може да се очаква от шофьорите да познават всички митнически правила за превозваните от тях стоки. Допълнително се взе предвид, че за период от 12 години няма данни обвиняемият да се е укривал  и да е извършвал престъпление. Същият живее на територията на европейския съюз и може да бъде намерено за нуждите на наказателното производство. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?