25

5000 лв. гаранция за турчин със злато за 480 000 лв., заловен на границата

Златни накити за над 480 000 лева извадиха от  в тайник в турски автобус  митничарите на Капитан Андреево. Количеството на задържаното злато е 4.3 кг, съобщиха от Агенция "Митници". 
Автобусът с турска  регистрация пристигнал на пункта на път от  Турция за Германия. За автобуса е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на ГД "Гранична полиция". Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При извършената митническа проверка са открити специално пригоден тайник в двете греди на шасито. От укритието митничарите извадили 24 пакета с бижутерски изделия от  жълт метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и колиета. 

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Контрабандните златни изделия са задържани. Водачът на автобуса,  46-годишен турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и забрана да напусне страната без разрешение на прокурор, съобщиха от обвинението. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?