Следвайте ни

5000 лв. гаранция за шофьор, заловен със злато за над 600 000 лева 

viber icon

Шофьор на автобус ще бъде съден, след като бе заловен с над 7 кг контрабандно злато, което е оценено на над  606 252 лева, съобщиха от окръжната прокуратура в Хасково. 

53- годишният шофьор е с двойно гражданство- българско и турско и се движел по линията от Турция към Северна Македония, през България. На 26 т.м. той стигнал ГКПП - Капитан Андреево, а на властите той, двамата му помощници и 21 пътници обявили, че нямат нищо за деклариране. Митничарите обаче се усъмнили и открили  подозрителна зона във фабрична кухина в автобуса. На мястото е бил открит специално пригоден тайник с достъп към багажното отделение. В него са били намерени 25 пакета, съдържащи бижутерски изделия от жълт метал - общо 1 674 гривни, пръстени, медальони, колиета, комплекти обеци и др., с общо тегло 7,977 килограма.  

 

Контрабандните златни изделия са иззети. По досъдебното производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД „Митническо разузнаване и разследване“, под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково, се извършват следствени действия.

На шофьора е наложена забрана да напуска пределите на Република България с постановление на наблюдаващия прокурор и му е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 000 лева. 

 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?