25

500 полицаи пазят вота в Хасковско, ето къде се сигнализира за  нарушения 

Близо 500 полицаи ще охраняват спокойното протичане на изборите  в хасковска област утре. Предприети са необходимите мерки за осигуряване на добър обществен ред и гарантиране сигурността, съобщиха от дирекцията на полицията.  

Полиция съпровожда бюлетините и изборните книжа  към секционните избирателните комисии. От ОДМВР Хасково е осигурена охрана и ескорт на превозните средства, превозващи изборните материали за гласуване до общинските центрове в областта по предварително определени маршрути. 

От сектор „Български документи за самоличност“ е създадена организация всеки гражданин да може да упражни правото си на глас. Ако гражданин не разполага с валиден документ за самоличност, той има възможност да подаде заявление и съответно да му бъде издадено удостоверение, с което да упражни правото си на глас. Удостоверителните документи се издават в случай на изгубена или открадната лична карта или зелен граждански паспорт, лична карта с изтекъл срок на валидност или ако на лицето за пръв път предстои да се издаде документ за самоличност. Документа важи само за изборния ден.

За престъпления срещу политическите права на гражданите и други правонарушения, препятстващи нормалното протичане на изборния процес сигнали и жалби могат да се подават в съответните структури на Министерството на вътрешните работи- в  МВР денонощна телефонна линия – 02/90112 98 и e-mail: [email protected], на които гражданите могат да подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Подобна възможност с непрекъснат режим на обслужване съществува и в ОДМВР Хасково. Сигнали ще се приемат на тел. 038/665 311 и на e-mail: [email protected]

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?