Следвайте ни

500 полицаи пазят изборите в област Хасково

viber icon

Около 500 полицаи отговарят за реда и спокойствието на изборите в региона, съобщиха от ОДМВР - Хасково. Изборният ден е започнал без регистрирани сериозни нарушения на обществения ред. 

"Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Няма данни за прояви, които биха застрашили провеждането на вота. Не са били регистрирани случаи на прояви и поведение, които могат да породят конфликти или ескалация на напрежение", уточниха от полицията .
От началото на седмицата до вчера включително дирекция "Български документи за самоличност" е издала общо 47 удостоверения за гласуване, а гишетата на службата работят и днес, напомнят от полицията.

"Районната избирателна комисия се е произнесла по три жалби на политическа сила за агитация в изборния ден в Симеоновградско. Едната от тях е оставена без уважение, а другите две са оставени без разглеждане като недопустими", информираха от ​РИК.

234 596 са избирателите в Хасковска област. Те могат да гласуват в общо 484 секции. В 347 от тях ще има машинен вот, а в 137 по-малки секции ще се гласува с хартиени бюлетини. Машините са общо 375, като в 28 секции ще има по две, защото са по-големи.

15 са подвижните секции в цялата област, 5 са в болнични заведения, домове за стари хора и следствения арест. Няма секции в COVID-отделения, както и за карантинирани.

В интегралната бюлетина са 22 партийни листи със 196 кандидати за народни представители. 8 са мандатите в 29 МИР – Хасково.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?