25
Следвайте ни

50 % учениците в Хасково, Маджарово и Димитровград учат у дома от утре  

viber icon

От утре се преустановяват присъствените учебни занятия на 50 % от паралелките в училищата в общините Хасково, Маджарово и Димитровград, съобщиха от областни щаб. 

Това се налага, тъй като 14-дневната заболеваемост в тези общини премина 500 на 100 000 население. Към днешна дата е в община Димитровград тя е 538,88, в община Хасково – 513.20 и в община Маджарово – 592.59. От Регионалното управление на образованието в Хасково изпратиха доклад до МОН.

Обучението ще става по график на ротационен принцип, като 50 % от паралелките ще водят присъствени занятия, а останалите ще се обучават от разстояние в електронна среда. Срокът е седмица или до промяна от Министерството на здравеопазването на противоепидемичните указания, касаещи училищата.

На ротационен принцип са учениците в Харманли и Свиленград. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?