Следвайте ни

50 % от листата на ГЕРБ от гражданската квота 

На 12 от първите 20 места са лекари, бизнесмени и общественици

Над 50 на сто от включените в листата за съветници на ГЕРБ са от гражданска квота. Сред кандидатите са известните педиатри Марио Янакиев и Николай Колев, бизнесмените Делян Делчев, който преди 2 мандата бе председател на ОбС, и Цвети Лалов, журналистът Тодор Кръшков. В листата са още Албен Манджуков, който влезе в ОбС през 2015 г. от „Коаиция за Хасково”, но я напусна и остана независим съветник, както и Въчка Иванова, която е представител на партията на Валери Симеонов.

Водач на листата е кандидатът на ГЕРБ за кмет Станислава Дечев, след него е д-р Марио Янакиев.  

Едва ли има друга надпартийна листа. 12 от първите 20 места в нашата са на гражданска квота, а 8 са партийна, коментира областният лидер на партията Делян Добрев. Дали сме възможност на гражданите да участват в управлението, в листата има хора, които притежават опит и заслужават респект, каза още той. 

Кметският пост е своеобразно продължение на работата ми. Сред най- важните проблеми са обезлюдяването на Хасково и оползотворяването на военните имоти, така че да се привлекат инвеститори, които да предложат високи заплати, каза Станислав Дечев. 

В досегашния ОбС ГЕРБ имаше 15 съветници. От тях няколко са включени в листата, като Динко Тенев, Таня Захариева, Румен Стоянов, Атанас Асенов и др. Днес ГЕРБ подаде документи за регистрация на 41 кандидати за съветници, а така също и за кандидат- кмет. 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?