Следвайте ни

50 000 работят в предприятията  в Хасковска област 

viber icon

49 954 са заетите в нефинансовите предприятия в Хасковска област. От тях 28.7 на сто  работят в преработвателната промишленост, а 27.1 на сто в  сектор търговия и ремонт. Това показват данните на НСИ за 2018 г., обявени преди дни. 

42.6 % от работещите в областта са в микропреприятията, който имат относителен дял в местна икономика от 93.5 на сто. В малки и средни предприятия се трудят 25.4 на сто, а в големи 7.9 на сто. 

Нефинансовите предприятия, осъществяващи дейност в област Хасково, са 11 865. С най-висок относителен дял на предприятията е сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” – 43.2%,  следван от  „Преработваща промишленост” – 11.3% и „Хотелиерство и ресторантьорство” – 7.0%. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?