Следвайте ни

50 000 лв. за водоснабдяване на Конуш отиват за ремонтите по “Освобождение”

viber icon

Освен отпуснатите средства от МРРБ, за реконструкцията на водопровода на бул. “Освобождение”,  са необходими и общински средства в размер на 50 000 лв. Собственото участие на общината в проекта и ще бъде осигурено за сметка на парите, заложени за т.г. за допълнително водоснабдяване на с. Конуш. Това става ясно от предлаганата корекция на капиталовата програма на общината за т.г. 

Налагат се и други корекции в нея. 39 000  лв. отиват за втората клетка на депото за твърди битови отпадъци в Гарваново. 17 400 лв. са закупуване на два листосъбирача.

Предвидените в бюджета 5400 лв. за антивирусна защита на системите на администрацията  са недостатъчни и за там се насочват още 6100 лв.

Корекции са предвидени и при финансирания на различни обекти и системи в училища и детски градини в града и селата. 

Второто онлайн заседание на хасковския Общински съвет ще се проведе на 27 т.м. За него са предвидени 17 докладни, сред които са промени в наредбата за местни данъци и такси, в частите за  дължимото от наследници на имоти и туристическата такса. Ще се разглеждат и промени в наредбата за спортните обекти.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?