Следвайте ни

50 000 дка изгоряха в Сакар

viber icon

Пожарите на територията на област Хасково са потушени. Към момента най-големият – този в района на Сакар планина, е локализиран. За три денонощия стихията обхвана две общини от областта - Свиленград и Тополовград. Засегната площ е около 50 000 декара храсти и земеделска земя, борова и широколистна гора. Това съобщиха от областната управа

На място продължават да дежурят пет екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението"- Хасково, ​а теренът се обхожда с наблюдателна мобилна станция, за да се предотврати риск от ново възпламеняване.

В потушаването на пламъците се включиха пожарникари, гранична полиция, служители на държавно лесничейство, военни, общински служители, местни хора и доброволци. Тежка верижна техника предоставиха от "Мини Марица – изток" ЕАД, както и частни фирми,  на които областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова благодари за оказаната помощ и бързата реакция.

"Най-важното е, че няма пострадали хора, както и че са запазени техните домове и имущество. Няма нанесени и сериозни стопански загуби. Предстои описване на щетите, нанесени от пожара“, допълни д-р Здравкова.

Апелът на областния управител е за повишено внимание от страна на всички жители на региона в пожароопасния сезон. "Бъдете изключително отговорни и когато пътувате, защото и най-безобидната човешка небрежност, може да доведе до големи бедствия“, призова ​губернаторът.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?