Следвайте ни

5-звезден хотел с аквапарк вдигат в Минерални бани

viber icon

Петзвезден хотел изграждат турски инвеститори в Минерални бани. Те са купили сградата на бившето мъжко общежитие и в момента там усилено се работи. В  хотела ще  работи и единственият в Хасковска област аквапарк и той ще е с минерална вода.

Инвеститорът е турска компания, чийто бизнес е свързан с кухненското обзавеждане, коментираха от общината. 

Поне още 2 са големите хотели в строеж, няколко са и започнатите къщи за гости.

В общината има общо 46 хотела и къщи за гости, като, разбира се, те са съсредоточени основно в националния курорт. Всичките те разполагат с 876 места. Заетостта е доста висока през цялата годината. Още отсега се правят резервации на Нова година, а местната власт прави всичко възможно да задържи туристите по-дълго тук, инвестирайки в инфраструктура, туристически пътеки, археологически разкопки, атрактивни обекти. Меката зима, топлото лято и продължителната есен са отлични предпоставки за целогодишното балнеолечение тук.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?