Следвайте ни

5 тролея  втора ръка купува общинска фирма в Хасково 

viber icon

5 тролея, с които да подобри обслужването на пътниците, ще купи общинската фирма „Тролейбусен транспорт“. Това  ще стане ако  в петък съветниците одобрят капиталов трансфер от 150 000 лв. за дружеството.

С парите ще бъдат закупени тролеи втора употреба от Чехия. Машините са в отлично състояние, нископодови, разполагат с механични рампи, така че да са леснодостъпни за детски и инвалидни колички. Шофьорската кабина има климатик, а купето за пътници- парно. 

Очакванията са с тях разходите да намалеят с 10 %, а приходите  да се увеличат с 5%. Сега фирмата има 5 тролея, произведени в далечната 1988 г., по които има огромни разходи за материали и резервни части, тъй като ежедневно се правят ремонти. През 2008 г.  с безлихвен заем от общината „Тробейбусен транспорт“ купи 2 рециклирани машини, за които плати 334 286 лв. 

Исканите 150 000 лв. ще дойдат от резерва за непредвидени и неотлжони разходи в общинския бюджет. Тролеите са в лошо състояние и това е причината много пътници да предпочитат т.нар. маршрутки. Тролеите втора ръка се искат, въпреки че Общината обаче има проект за закупуване на 5 нови електроавтобуса по ОП „Околко среда“ за 4.8 млн. лв. 

Припомняме, че обявената в началото на годината обществена поръчка бе спряна, тъй като в КЗК жалба пусна „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД. През май процедурата тръгна отново. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Реалист

Реалист

22.09.2020 | 10:26

Браво на Хасково 6 а не на пловдивските управници който го унищожиха този ви тролейбусен транспорт просто го съсипаха а малките градове евала им права

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?