25
Следвайте ни

5 общини търсят снегопочистващи фирми в Хасковска област 

viber icon

5 общини в хасковска област още не са сключили договори за снегопочистване и зимно поддържане на уличната и пътната мрежа. Това обаче ще стане скоро, тъй като процедурите са в ход, показа наша проверка. 

За 218 430 лв. е обявената поръчка от община Димитровград. Тя е  за 420 км, от които 304 км са улична, 108.7 км общинска и републиканска 7,3 км пътна мрежа. 

Предстои да обяви изпълнител Община Харманли, която е заделила в бюджета си 70 000 лв. за  97. 200 км пътищата и улици през зимния сезон.   

По 95 000 лв. са средствата, които са планирали  Общините Маджарово и Минерални бани, те също не са избрали изпълнители на услугата. Тополовград, където процедурата тече, ще плати 400 000 лв. за пътищата и улиците при зимни условия.    

Хасковското дружество „Арис“, което работеше в  областния град години наред, ще поддържа улиците в Свиленград и Стамболово. Двете общини ще похарчат за това съответно 150 000 и 138 776 лв. На старозагорската фирма АЗМ е възложила ангажимента община Симеоновград, която ще плати за дейностите 150 000 лв.  В Любимешко срещу 98 635 лв. ще работи ВОЛАН -05, а в Ивайловград  поръчката е възложена на САТПРО, което ще получи 339 075 лв. 

Отдавна е избран изпълнителят и в Община Хасково. За поредна година „Ата- строй“ спечели и трите обособени позиции на обща стойност 580 000 лв. Фирмата ще чисти пътищата и улиците в селата с дължина 106,440 км. Нейн е ангажиментът в кварталите на север от р. Хасковска, това са „Орфей І”, „Орфей ІІ”, „Република”, „Изгрев”, „Възраждане”, „Дружба І”,  „Дружба ІІ”, „Куба”,  „Ручока”, „Градска градина“, „Бадема“ и „Кенана“ , без булевардите.Частното дружество ще поддържа още „Тракийски“, „Македонски“, „Хисаря”, „Младежки хълм“, „Воеводски”, „Училищни”, „Каменни” и „Болярово“. Останалите зони и булевардите ще се поддържат от общинското предприятие „Екопрогрес“, което разполага с необходимите техника и ресурс.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?