Следвайте ни

5 национални програми финасират с 2 млн. лв. Хасково

viber icon

По пет програми с национален обхват ще работи през тази година община. Общата стойност е малко над 2 млн. лв, съобщиха от от кметството. 

С най-голямо финансиране се очаква да бъде проектът, който още е в процес на оценка – „Действай сега, адаптирай бъдещето“. Той е по Програмата за опазване на околната среда и климатичните промени и е на стойност над 660 000 лева.

Друг екопроект по ПУДООС е за изграждане на кът за отдих в парка „Кенана“. Два от проектите са свързани с програми за образованието, допълват от общината. Единият предвижда реконструкция и разширяване на детските градини „Иглика“ и „Осми март“ за по 600 000 лева. Общината ще бъде и бенефициер по проект за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства „Аз и ти заедно“.

По Наредбата за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти пък ще бъде предприет ремонт на залата за вдигане на тежести в спортната зала „Дружба“, посочват още от кметската управа.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?