Следвайте ни

5 на сто отстъпка от местните данъци, ако платим до 30 април

viber icon

Местните данъци за 2018 г. вече могат да се плащат в касовите салони на общината, както и на гишетата в дирекцията на „Общински приходи”, обяви шефът й Румен Тинчев. От другата седмица налозите ще могат да се плащат и в Изи Пей, Български пощи и постерминали. Справките за дължимите суми към външните канали за плащане, както и на сайта на общината още не са пуснати. Причината е, че се изисква технологично време при облагането и сумите трябва да са коректни, обясни Тинчев.

Всеки който плати накуп цялата дължима сума от налога за 2018 г. до 30 април ще ползва 5% отстъпка. Става въпрос за данък сгради, такса смет и битови отпадъци и данък за МПС. До края на февруари т.г. всички граждани и фирми ще получат съобщения по пощата за дължимите суми по местните налози.

Припомняме, че местните данъци могат да се плащат на две равни вноски през годината. Патентните данъци се плащат на 4 вноски.

Над 2000 граждани висят на общинската хазна с неплатени задължения от над 400 лева. Те са дадени на публичен изпълнител за събиране на сумите.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?