112

5 модерни златни дракони тръгват по 2 автобусни линии до месец в Хасково

Пет нови електрически автобуси „Златен дракон“, купени по проект за 5 994 800. лв., се очаква да бъдат пуснати до месец по две линии в Хасково. Това съобщи кметът Станислав Дечев.

За целта общинският съвет утре трябва да гласува „за“ общината да сключи договор с „Тролейбусен транспорт“ за възлагането на двете линии. Едната ще е от ЗММ до квартал „Болярово“ и обратно, а другата ще е от бившия ДАП, квартал „Македонски“ по булевардите „Илинден“, „Васил Левски“ до ТИХ труд и обратно. Досега линиите 1 и 4 се изпълняваха от „Златно руно“, като билетът струваше 1.20 лв. Цената на билета на електробусите ще бъде 1 лв., каквато е на тролейбусите в града, обясни Дечев.

За автобусите са изградени 1 бърза и 5 бавни зарядни станции. С един заряд те могат да изминат до 340 км. Модерните рейсове са с по 35 седящи места. Има специални седалки за инвалиди и майки с деца. Снабдени са с рампа за колички, имат климатици, монитори, които показват спирките, възможност за зареждане на мобилни телефони на всяка седалка. Монтирани са и камери за видеонаблюдение.

„Една от целите на проекта е подобряването на атмосферния въздух в районите на тези линии. Отделно там има големи предприятия с много работници, чието придвижване ще бъде улеснено“, сподели още кметът.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

01.07.2022 | 10:23

Адмирации.Но,кой ще ги ползва? Основно пенсионерите.Повечето работещи отиват до работните места с лични автомобили. Къде са онези големи предприятия от миналите години? То хора не останаха в града.

Отговори
4 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?