Следвайте ни

5 и 6-годишните на безплатна градина в община Хасково

viber icon

Родителите на над 1 100 малчугани в община Хасково няма да плащат такса за детска градина, ако ОбС приеме предложението на кмета за промени на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Предложението идва след като кабинетът реши  средствата за покриване на разходите за 5 и 6– годишните деца от задължителното предучилищно образование да се поемат от държавния бюджет. Предстои докладната да бъде разгледана от общинските съветници.

„Община Хасково е една от малкото в България, която предлага напълно безплатна детска градина за всички деца от предучилищните групи. Това е пряка помощ за родителите и реална социална политика, която ще бъде усетена директно от семействата на над 1 100 деца, аргументира предложението си кметът Станислав Дечев.                       

Освен пряка финансова помощ за стотици семейства, това предложение ще улесни и достъпа до предучилищно образование. Помощта от бюджета, която община Хасково получава, ще компенсира приходите от таксите в общинския бюджет. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дяд Добри

Дяд Добри

17.03.2021 | 08:52

Само докат няма да работят ли ще е безплатна или .. ???

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?