Следвайте ни

48 нови с COVID-19 в Хасковско, 3-ма загубиха битката

viber icon

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 48 нови  случая на коронавирусна инфекция, 3-ма починаха. Най- много – 28, са случаите в Хасково. В Димитровград и Свиленград са по 5-ма , в Харманли – 6-ма,  в Любимец – 2-ма и  по 1 в Тополовград и Стамболово, съобщиха от областния щаб. 

Починали са 74- годишна жена от община Свиленград със сърдечно заболяване и 62-годишен мъж  от община Харманли с диабет и 57- годишен от община Минерални бани с диабет и сърдечно заболяване. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1045. По болници са 98, от които 48 се лекуват в хасковската.  В МБАЛ- Димитровград са настанени - 9. В МБАЛ- Харманли са настанени - 12. В МБАЛ- Свиленград - 16. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 5. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 8. На домашно лечение са 533 човека. 

Починалите са 60, а напълно излекувани са 354 човека.

        

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?