Следвайте ни

48 градове и села си отдъхнаха! Река Марица не е отровена, пускат водата при добри резултати

viber icon

Резултатите от пробите, взети от рeка Марица, са в норма. Няма място за притеснение, заяви областният управител на Хасково  д-р Стефка Здравкова. Спешните изследвания бяха направени след като 28 крави на частен фермер издъхнаха след водопой от канал на реката в землището на Димитровград вчера следобед, което роди съмненията за отравянето на реката с химикали.

Определяща за извода на експертите е пробата  край Симеоновград, тъй като на водата й трябва час от мястото на замърсяването да стигне до града. Показателите на снощната, взета в 23 часа, са в норма, коментира шефът на пожарникарите в  областта Николай Вълчев. 

30 кладенци на ВиК – Хасково, както  и на ВиК Димитровград са спрени от снощи, като  превантивна мярка за населението. Водоподаването към 48 населени места от общините Димитровград, Симеоновград, Харманли, Любимец и Свиленград, ще бъде възстановено щом излязат резултатите от 6 проби от основни водоизточници, това може да се случи до довечера, стана ясно на брифинга. 

Необходимо е време системите да бъдат пуснати, вероятно ще има и аварии, коментира управителят на ВиК Хасково инж. Тодор Марков. Той допълни, че дружеството има 5 свободни водоноски, който ще бъдат насочен към Свиленград и Симеоновград. 

При необходимост чрез БЧК ще бъде осигурена бутилирана вода за населението. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Трафик

Трафик

23.09.2020 | 10:18

На 112 никой не препраща сигнали.... Полицията в Пловдив спи!!!! Живея на ул България срещу хотел Санкт Петербург.... и ОМВ бензи остснцията.... В 24 паса започва заря за сватбата на някой цар гомньо, това е всяка събота и неделя.... След 24 часа на бензиностанция та е сборище от ревящи мотори, коли със стържещи гуми пълни с надъхани младежи и музика до откат.... След 24 часа до 5 сутринта започват да идват от София и от Одрин автобуси които изсипват туристи или вземат такива... Тези се посрещат и изпращат от близки, които се надвикват... Отделно си хвърлят боклуците и опикават храстите.... След тях е ужас... И ЗА КАПАК НЯКАКВО ЗАВЕДЕНИЕ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ КОЕТО ИЗПРАША В 4 ЧАСА ПИЯНИТЕ СИ КЛИЕНТИ... А ТЕ СИ РЕШАВАТ СПОРОВЕТЕ ПО БУЛЕВАРД БЪЛГАРИЯ.... СПЕШНО КМЕРА ДАНИ КАНАЗИРЕВА И ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?