112
Следвайте ни

4728 тира минали през Капитан Андреево за 48 часа

viber icon

Общо 4728 тира са преминали за две денонощия през ГКПП Капитан Андреево, става ясно от справка в Агенция „Митници“.

От 8 ч. на 29 декември до 8 ч. днес през най-големия граничен сухоземен пункт между България и Турция са обработени общо  2431 камиона. 1244 са влезлите в страната ни товарни автомобили, а 1187 са пропуснатите към съседния Капъкуле.

За същото време от 28 до 29 декември на Капитан Андреево са обработени общо 2297 тира. 1207 са на трасето „вход“ и 1090 - на „изход“.

Към 13 ч. днес на границата с Гърция и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщиха от „Гранична полиция“.

Българските граждани, желаещи да преминат през граничните пунктове с Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2, не по-стар от 72 часа, бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията. Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували Covid-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.

Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства, децата до 6-годишна възраст и подрастващи под 18 години, които пътуват с родители с ваксинационен сертификат.

Всички влизащи в Гърция пътници трябва да имат предварително попълнен формуляр и получен QR код.  До 06 ч. на 10 януари 2022 г. гръцките власти ще изискват за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст,  негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от пристигането на ГКПП или отрицателен бърз (антигенен) тест, направен до 24 часа от пристигането.  За повече информация – ТУК!

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?