Следвайте ни

4700 лв. са събрани за паметната плоча на Каро

Кампанията продължава, а барелефът, дело на Гуспата, скоро ще е готов

Кампания за събиране на средства за изработването на паметна плоча на Карекин Карекинян организират СБЖ и журналисти от Хасково. Необходими са около  6000 лв. Част от средствата- 4700 лв. вече са осигурени от Община Хасково и дарители. 

 Барелефът  изработва  хасковският скулптор Господин Тенев - Гуспата и скоро ще бъде готов. 

Карекин Карекинян, който завърши дългогодишната си кариера на фоторепортер във в. „Хасковска Марица“, почина 3 месеца преди да навърши 89 г., през  2015 г. Каро, както го наричахме всички, работи до последните си дни, като остави на вестникарските архиви  много снимки, които са част от историята на региона през последните 60 г. Легендата на фотожурналистиката е почетен гражданин на Хасково. Той остави снимки и техника на Регионалния исторически музей и Държавния архив. Носител е на редица награди, както и на титлата фотограф-художник на АФИАП и орден „Св. св. Кирил и Методий“. Ние, журналистите, искаме неуморността, с която фотографираше събитията в региона, за да ги документира за историята, да се помни и от поколенията след нас.

Желаещите да подкрепят кампанията могат да се свържат с Николай Грудев, СБЖ - Хасково - 0888927275, както и с редакцията на в.“Марица“ и haskovo.marica.bg на ул. „В.Друмев“ №16.

Открита е и банкова сметка за дарения: BG91STSA93000026210568, Банка ДСК

Благодарим на всички, които вече подкрепиха кампанията. 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?