Следвайте ни

45 000 лв. на месец за заплати на приемни родители в Хасково 

viber icon

45 000 лв. на месец са заплатите на приемните родители в община Хасково. Това става ясно от проекта за бюджет, чието обсъждане предстои. Проектът „Приеми ме“ се финансира от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и се осъществява с помощта на социалната дирекция.

В общината в момента има 36 приемни семейства, които се  грижат за 45 деца. В проекта са ангажирани и 10 социални работници, които консултират семействата. 

Няколко са социалните проекти, които ще продължат и през тази година в Хасково. Сред тях е и патронажната грижа за възрастни хора и лица с увреждания, за който за заложени  666 703 лв.Чрез него се предоставят персонални мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда за възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване и на хора с увреждания и техните семейства. Услугите са свързани с пазаруване със средства на потребителите, придвижване на неотложни документи, закупуване на лекарства и др. във връзка с извънредната ситуация, породена от пандемията. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?