Следвайте ни

422 нарушения установиха инспекторите по труда в Хасковска област

viber icon

През юни от Инспекцията по труда са извършили 146 проверки в Хасковска област. 20 са по сигнали на граждани. Констатирани са 422 нарушения, съставени са 16 акта. Влезли са в сила 11 наказателни постановления за общо 12 400 лв. Издадени са 31 разрешения за приемане на работа на непълнолетни.

При работа на закрито през лятото температурата трябва да е между 18 и 25 градуса, напомнят от Инспекцията по труда в Хасково.

Допустимата температура не може да бъде над 28 градуса, но има определени и изключения. Според тях ​инспекторите много високи температури навън, в помещенията може да е от 3 до 5 градуса над допустимите стойности, но не повече от 33 градуса. До т.м. хасковската Инспекция няма сигнали за работа в много топли помещения. Работодателите трябва да следят предупрежденията на Националния институт по метеорология и хидрология и при горещо време да взимат мерки при труд на открито.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?