Следвайте ни

4020 декларилаха онлайн доходите си пред НАП-Хасково

viber icon

Още 5 работни дни имат физическите лица да ползват отстъпка при плащане на дължимия данък върху доходите си, получени през миналата година. Възможността е до 31 март, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Отстъпката от 5%, но не повече от 500 лв. от сумата за довнасяне по годишна данъчна декларация, се полага само ако лицето обяви доходите си до 31 март, плати данъка в същия срок и няма подлежащи на принудително изпълнение стари задължения към бюджета.

Най-лесно декларациите за доходи от миналата година се декларират по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). Това може да стане по всяко време на денонощието, 7 дни в седмицата. От постъпилите досега в офиса на приходната агенция в Хасково 4620 формуляри 4020 са подадени по интернет. 2770 са с ПИК, а други 1250 с квалифициран електронен подпис (КЕП), също онлайн. 

В условията на извънредна епидемична обстановка от НАП препоръчват да се ползват максимално електронните услуги на Агенцията. В случай на неотложна необходимост от лично посещение в офис, клиентите следва да спазват стриктно въведените противоепидемични мерки в страната – носене на предпазна маска и спазване на дистанция.

Подробности, относно декларирането, на доходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?