Следвайте ни

40 месеца решетки за дядо, блудстсвал с 6-годишната си внучка в Хасково

viber icon

Наказание за блудство с малолетната си внучка получи днес 59-годишният Ангел Михайлов. Районният съд в Хасково му наложи 3 г. и 4 месеца решетки. Делото се гледа по съкратеното производство и така Темида бе длъжна да намали с 1/3 определеното на Михайлов наказание от 5 г. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Гнусната случка е от лятото на 2019 г. в хасковския квартал "Република", когато пострадалото момиченце било само на 6 годинки. Тогава Ангел натоварил в каруцата си стари железа и други боклуци, взел със себе си и детето. След като изхвърлил боклуците, поели с момиченцето към къщата на роднини, за която педофилът имал ключ. В една от стаите там мъжът упражнил на диван в една от стаите мераците си с малкото момиченце.

Впоследствие детето било разпитвано от съдия в присъствието на психолог в т.нар. "синя стая". Момиченцето имало ясни спомени, макар и по детински обяснени, установили специалисти. 

Въпреки че е реабилитиран, в досието на хасковлията фигурират 4 присъди за кражби и неизплащане на издръжки, обясниха запознати с житието на 58-годишния Михайлов.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?