Следвайте ни

40 литра на квадрат се изляха в Маджарово

viber icon

Обстановката в област Хасково след обявения жълт код за валежи, към момента е нормална. Няма подадени сигнали за бедствия, съобщиха от областната управа.

Повишаване на водата в речните корита се отчита в нивата на р. Марица при Димитровград, Харманли, Свиленград и Симеоновград, като по данни на оперативните дежурни по общини към момента никъде не е достигнат жълтият праг на предупреждение. Водното ниво на р. Сазлийка при Симеоновград и нивото на язовир Ивайловград също са под жълтия праг на предупреждение.

По данни на Метеорологичната обсерватория в Хасково в периода 9-11 януари най-слаби валежи се отчитат в северната част на областта – около 15 - 25 литра на квадратен метър, като най-малко  дъжд е паднал в района на община Димитровград - около 16-20 литра на квадратен метър. В общините Хасково, Минерални бани, Любимец и Стамболово количествата валежи са около 20-30 литра на квадратен метър. В най-южните части на областта валежите са около 30– 40 литра на квадратен метър, като сумарно за този период най-много дъжд се е излял в община Маджарово, около 40 литра на квадратен метър.

Напомняме, че днес за Хасковска област е обявен оранжев код за валежи. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова държи връзка с всички служби, отговарящи за защита на населението от бедствия, и получава периодично информация от тях за ситуацията в областта. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?