25

40 автомобилни пилоти на старта на затворен маршрут „Писта Хасково“ този уикенд 

Хасково е домакин на първия кръг от българския шампионат на затворен маршрут „Писта Хасково“. Състезанието ще се проведе на 27 и 28 май 2023 година в кв. „Орфей“. Събитието се организира от Община Хасково, Автомобилна федерация на България и Авто-мото клуб „Хасково“. „Писта Хасково“ е част от спортния календар на града. На стартовете тук ще застанат 40 автомобилни пилоти от цяла България, в това число и безспорните фаворити в серия „Макс“ Илия Царски и Пламен Камбуров. Хасково ще има свой дебютант в серия „Спорт“- това е общинският съветник и автомобилен състезател Иван Минев. 

Сред най-атрактивните прояви на „Писта Хасково“ ще бъде дефилето на пилотите. То ще бъде веднага след официалното откриване на шампионата в неделя в 10,30 часа. Очаква се от цялата страна в Хасково да пристигнат 18 членове на  Кабриолет клуб България. Те ще направят демонстративна обиколка на трасето заедно с пилотите. „Целта е и пилотите да се запознаят с маршрута, и публиката да види всички участници в „Писта Хасково“ от кабриолетите на Кабриолет клуб България“, каза председателят на Автомобилен клуб Хасково Иван Бакърджиев. 

В събота от 12 часа ще бъде въведена временна организация на движението в кв. „Орфей“, а тренировките започват в 13,00 часа в четирите серии: „Лада“, „Спорт“, „Тунинг“ и „Макс“. 

В неделя специалната организация на движение ще бъде въведена в 10,00 часа. В 10,30 часа е официалното откриване на шампионата, а първите стартове започват в 11,00 часа.  Ще бъде въведена временна организация за безопасност на движението. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?