Следвайте ни

4-ма от МБАЛ- Свиленград с К-19, още 2-ма са заразените

viber icon

Шест за новите случаи с коронавирус за последното денонощие на територията на Хасковска област, а четирима са излекуваните, съобщиха от Щаба.

Положителни са медицинска сестра и три жени обслужващ персонал от МБАЛ Свиленград. Те са на възраст от 46 до 59 г. Днес на лечебното заведение ще бъде връчено предписание за извършване на дезинфекция от лицензирана фирма. Епидемиологичното проучване продължава.

Положителни са и жена на 57 г. от община Хасково, която е на амбулаторно лечение и мъж на 24 г., настанен в „Специален дом за временно настаняване на чужденци в Любимец“. Мъжът е отделен в самостоятелно помещение, контактните му лица са установени, а от РЗИ-Хасково са връчили предписание на Центъра за извършване на дезинфекциране от лицензирана фирма. 

Напълно излекувани са – три жени от община Хасково на 79 г., 57 г. и 75 г. и жена на 57 от община Ивайловград. 

От инфекциозно отделение с първи отрицателен резултат предстои да бъде изписан мъж на 81 г. от община Хасково.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, вече са 203.  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?