Следвайте ни

4 дигитални филма в димитровградския планетариум този уикенд

viber icon

В събота и неделя гражданите и гостите на Димитровград могат да посетят планетариума   „Джордано Бруно”. Програмата  му е част от тази за празниците на града. Четири дигитални филма ще бъдат излъчени в единствения в Хасковска област и първия на Балканския полуостров Планетариум, който се намира в красивия парк "Н.Й.Вапцаров".


Дигиталната  разходка из Вселената е от 15 ч в събота. Планетарното шоу  "От Земята до Вселената“ е едно колоритно и вдъхновяващо пътешествие до далечните кътчета на Вселената. По пътя от Земята до Космоса ще разберете интересни факти за историята на астрономията, изобретяването на телескопа, както и за най-новите гигантски телескопи, които ни позволяват да се взираме все по-дълбоко във Вселената. Като зрители ще изследвате Слънчевата система и яростните изригвания на Слънцето. 

В  17 започва „Космическо търсене“. Тази планерна програма разказва за изследванията на някои от най-емблематичните мисии на Европейската космическа агенция- от нашето Слънце до някои от най-отдалечените части на Вселената и нейното раждане. Филмът представя участието на Европейската космическа агенция в големи международни астрономически проекти като Международната космическа станция и телескопа Хъбъл. Зрителите ще научат за изключителните роботизирани мисии PLANCK и ATHENA. Ще се разходят из Слънчевата система и ще разберат за вълнуващите предстоящи космически мисии.

На 29 август, неделя,   от 15.00 ч. е  „Слънцето“ . 24-минутният филм разкрива влиянието на нашата звезда върху всеки аспект от живота ни на Земята. Изследва ролята на Слънцето в поддържането на живота, от фотосинтезата до човечеството. Разкрива как Слънцето диктува нашите сезони и години, вниква в историята на въздействието на Слънцето върху човешката религия. 

 „Далечни светове“ започва в 17 часа. Филмът изследва един от най-популярните въпроси на човечеството- дали сме сами. В продължение на хилядолетия нашите предци са гледали звездите, поставяйки под въпрос произхода и естеството на това, което са видели. И днес ние задаваме тези въпроси, изпълнена с милиарди звезди и планети Вселена, но все пак Земята е единствената планета, за която със сигурност знаем, че съществува живот. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?