25

3D мапинг спектакъл за 75 г. Димитровград довечера 

Уникален 3D мапинг спектакъл върху сградата на общината ще видят довечера жителите и гостите на Димитровград по повод 75 годишнината му. Ефектното светлинно шоу, което проектира високотехнологичното изкуство, е посветено на поколенията, част от историята на Димитровград. Спектакълът ще се допълва от впечатляващо пиротехническо шоу, специално подготвено за годишнината на Димитровград. 

Програмата започва от 20.30 ч. на площад „България“, когато ще пее големият победител на Годишните музикални награди на БГ Радио за 2022г. и един от най-впечатляващите гласове на музикалната сцена - Любо Киров. 

По-рано, от 18.30 ч., ще се проведе Тържественото заседание на Общинския съвет, на което ще бъде връчено отличието "Почетен гражданин". Тази година посмъртно то се връчва на художника Петко Чурчулиев, чието име носи местната Художествена галерия.  На сесията ще бъдат отличени и пет от културните институти в града, които отбелязват свои годишнини - ЦПЛР-НАОП  „Джордано Бруно”, ХГ "Петко Чурчулиев", Забавно-духов оркестър-Димитровград, Джаз трио-Димитровград и Исторически музей.

От 12.00ч. в лятната градина на Исторически музей ще бъде официалното представяне на календара на Община Димитровград 2022/2023. Уникалният календар, който община Димитровград издава всяка година в навечерието на празника, е от септември до септември, свързан знаково със създаването на града.  Темите са различни, но свързващата концепция представя винаги картини от фонда на Художествена галерия "П.Чурчулиев", която е с един от най-богатите и ценни фондове в страната.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?