Следвайте ни

39 села в Хасковска област са без ток

viber icon

39 са селата в хасковска област, които са без ток заради аварии, предизвикани от снеговалежа. Екипи на EVN работят, но  в много населени места хората са без ток от 22 часа снощи.

Няма затворени пътища в областта. Няма бедстващи хора, както и прелели реки в областта. 

Според информацията на областна администрация, най-много сняг падна през нощта в района на село Елена, където натрупа покривка от 30 см. В Хасково тя е  24 см. В района на община Стамболово е между 20 и 30 см. Във Вълче поле, в родопската част на областта, е 17 см, в Сакар - в района на Изворово, е около 15 см. В село Орешец покривката 15 см, в Димитровград  – 13 см. Най-малко сняг е паднал в района на Свиленград – 5 см, Любимец - 6см и Симеоновград 7 см.

Ето населените места без електричество:

В община Ивайловград токът е спрял в селата Гугутка, Железино, Розино, Кондово, Нова ливада, Покрован. Без вода са селата Плевун и Свирачи, както и част от село Белополяне. Екипите на EVN работят по отстраняване на авариите. 

В община Харманли без ток са селата Иваново, Върбово, Орешец, Доситеево, Черепово и  Българин. Работи се по отстраняване на авариите по мрежата. В село Българин ще бъде доставен генератор. 

В община Хасково електрозахранването е спряло в селата Маслиново, Подкрепа, Гълъбец, Динево, Тракиец, Стамболийски, Стойково и Родопи. Без вода е село Динево. 

В община Симеоновград без ток е част от града, както и селата Троян, Дряново, Тянево, Свирково, Калугерово, Пясъчево и Навъсен. 

В община Тополовград няма ток в селата Срем, Орлов дол, Радовец, Устрем, Светлина, Княжево и Синапово. 

В община Стамболово токът е спрял в селата Лясковец, Зимовина, Поповец, Долно Ботево, Пчелари и Рабово. 

В община Маджарово липсва електрозахранване в селата Бориславци, Долни Главанак и Златоустово.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?