Следвайте ни

39 са първокласниците в Община Минерални бани 

viber icon

Новата учебна година бе открита тържествено в община Минерални бани. Кметът Мюмюн Искендер изпрати поздравителен адрес до двете училища на територията на общината СУ „Проф. д-р Асен Златаров” и СУ „Христо Ботев” в село Караманци.

Най-сърдечно Ви поздравявам с първия учебен ден и откриването на новата учебна година в Минерални бани. Първият учебен ден по своята тържественост и вълнение е истински празник. Благодарение на всеотдайността на българските учители, на любовта и стремежа към знание на учениците, датата 15 септември е една от най-светлите и вълнуващи през годината, се казва в поздравителния адрес на кмета Мюмюн Искендер.

През предстоящата учебна година се добавя още една голяма задача пред всички нас – да опазим здравето на децата, на работещите в системата на образованието, на семействата и на всички около нас в условията на продължаваща пандемична ситуация, обусловена от разпространението на Covid-19, написа той.

На учениците той пожела неуморност, постоянство и вдъхновение, а на учителите благодари с признателност за  труда им. 

 Кметът се обърна специално към първолаците. „Нека първият учебен ден постави началото на една здрава, ползотворна, успешна и благословена година“, написа още Мюмюн Искендер.

На тържественото откриване присъстваха сравнително малко гости заради пандемията от Covid-19. През учебната 2020/2021 г. в СУ „Проф д-р Асен Златаров” в Минерални бани ще се обучават 19 първокласници, а в СУ „Христо Ботев” – Караманци техният брой е 20. 

В СУ „Христо Ботев“ в Караманци откриването на новата учебна година се проведе в двора на училището от 09,00 часа. Поради пандемията от Ковид 19, на тържеството присъстваха само учениците от 1-ви, 5-ти и 8-ми клас и учители. Останалите ученици влизаха в училище под ръководството на класните си ръководители. Родители не бяха допускани в сградата на училището.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?