Следвайте ни

349 са ваксинираните срещу COVID-19 в Хасковско 

viber icon

В област Хасково са извършени 349 ваксинации на лекари, специалисти по здравни грижи, помощен персонал, както и на дентални специалисти и фармацевти. Това стана ясно на свиканото от областният управител д-р Стефка Здравкова онлайн заседание на оперативен щаб за борба с COVID 19.  Днес са пристигнали още 55 дози от ваксината, които ще бъдат разпределени между МЦ- Димитровград – 10 дози, МБАЛ- Хигия – 35 дози и МБАЛ- Хасково – 10 дози. Предстои получаването на втората доза от имунизацията, която ще бъде поставена на първите ваксинирани на 18 и 19 януари. 

На заседанието стана ясно, че 579 училищни специалисти са заявили желание да им бъде поставена ваксина срещу COVID-19, а непедагогическият персонал е около е около 200 души.

Управителите на болници в областта заявиха, че се усеща значително намаляване на броя на заразени и хоспитализирани с COVID 19 лица. Към тяхното мнение се присъедини и председателят на Регионалната колегия на българския лекарски съюз в Хасково д-р Николай Колев. Директорът на ЦСМП-Хасково д-р Петя Димитрова добави, че от началото на годината до 10 януари Спешният център се е отзовал на 1567 сигнала, от които 197 със съмнения за COVID 19 или диагностицирани с вируса.

В МБАЛ- Хасково са настанени 66 души с COVID 19, 5 от които са в ОАИЛ, а 61 в други отделения. В МБАЛ- Димитровград са заети 8 легла, а 6 души очакват потвърждение. В МБАЛ- Харманли са заети 15 легла. В МБАЛ- Свиленград са настанени 27 души, като 10 са в ОАИЛ. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 16 души, а 3-ма очакват потвърждение. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?