112

324-ма ученици от Хасковска област са напуснали България

България са напуснали 324 деца от региона, заминали с родителите си в чужбина през т.г. Това стана ясно от справката на РУО – Хасково, изнесена на среща в областната администрация за обхващане на деца и ученици в образователната система.

От септември до ноември били сформирани 42 екипа с 468 членове в 11-те общини на областта. Те са извършили 421 обхода за деца на възраст между 5 и 7 клас, а тези за деца до 16 г. са 724.

Записаните малчугани в детски градини са 90, а в училища – 92. Реинтегрираните деца и ученици в образователни институции са 25.  Инициативата е насочена към деца, които не са обхванати в образователната система, за които има риск за отпадане от училище и детска градина или са напуснали образователната система преждевременно.

От юли до август е установено, че 286 ученици след 7 клас от региона не са били записани след първо, второ и трето класиране. Директорите на училищата и педагогическите специалисти от екипите установили причините, след което 259 ученици са записани и продължават обучението си в 8 клас. От извършените проверки станало ясно, че 27 ученици от тази възрастова група са заминали за чужбина и затова не участвали в етапите на класиране.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?