112

322 бона за улично осветление е последната сметка за ток на община Хасково

Последната за миналата година сметка за ток от уличното осветление на община Хасково е 322 000 лв. за същия период от декември 2020-та сумата била 123 000. „Двойно по-висока от предвиденото е платеното през 2021 г. При предварително заложени в бюджета 1.2 млн. лв., в крайна сметка с поскъпването на тока общината е платила на годишна база 2.2 млн. лв.“, коментира кметът Станислав Дечев.

„С разликата можеше да се ремонтират улици или да се изградят спортни площадки в Математическата и Езиковата гимназии. Въпреки изключително тежката ситуация, засега няма да изключваме уличното осветление и да спираме тролеите, както се прави в доста общини в страната“, сподели градоначалникът. 

Кметът обясни още, че ще се изчака да се види какви компенсации за общините ще предвиди правителството. Както вече писахме по-рано днес, хасковският депутат от ГЕРБ Делян Добрев внася предложение в парламента от 100% компенсации за общини, болници, детски градини, училища и храмове заради високите сметки за ток. 

Станислав Дечев припомни също, че вече е подменено уличното осветление със собствен ресурс от 200 000 лева на четири от петте възлови булеварда. Предстои и подмяната с енергоспестяващи лампи и на булевард „България“.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?